CÉLPONTBAN

A BRFK FŐKAPITÁNYÁHOZ

2007. október 24. 08:07 - Kiss-Dobos László

Elnézést kell kérnem e nyílt levél olvasóitól, de ki kell mondani az igazságot, hogy meglehet, hogy Shakespeare idejében valami bűzlött Dániában, de mostanság, csak így közönségesen: szarszag van Magyarországon. Majd negyven éven át voltam a Magyar Állami Operaház tagja. Ez alatt az idő alatt megfordultak ott koronás fők, államelnökök és kormányfők. Monarchisták, demokraták és diktátorok. Az ott jártak közül a legismertebb Leonyid Brezsnyev elvtárs a Szovjetunió Kommunista Pártjának első titkára volt, de nem nélkülöztük Kádár et.-t sem majd minden év április 4.-én.

De ilyen különleges óvintézkedést egyik esetben sem tettek. Természetesnek lehet mondani, hogy ilyenkor az Opera környékén megtiltották a parkolást, de csak azért, hogy a "magas rangú" vendégeknek és kíséretüknek legyen hol parkírozniuk. De nem zárták le egyetlen egy esetben sem, nem hogy a gyalogos, de még a gépkocsi forgalmat sem az Andrássy úton a Nagymező utcától a Bajcsy-Zsilinszky útig. A millenniumi földalatti vasút is megállt minden esetben az Operánál. Most aztán nem tudom eldönteni, hogy mitől, vagy kitől van szarszag Főkapitány úr? A rendőrség csinálta össze magát egy maroknyi, egyébként a nemzetközi és alkotmányos jog alapján tiltakozni, tüntetni akaró embertől, vagy az állítólag "különleges védelmet" érdemlő személy fosta össze magát, a népfelség alkotmányos elvétől.

S bár annak ellenére, hogy az állítólag "különleges védelmet" élvező személy elhíresült őszödi beszédében kijelentette, hogy lesznek tüntetések, de nem baj lehet tüntetni, majd megunják és hazamennek, vajon miért nem lehet még sem tüntetni. Vagy ez is csak egy elhíresült hazugság volt? De akár ez, akár az, számomra az érthetetlen, miért csak ez alkalommal kapta meg ezt a "különleges védelmet" ez a személy, hiszen nap, mint nap itt közlekedik Budapesten, a Szemlőhegyi úti állandó tartózkodási lakhelye és ideiglenes munkahelye a magyar parlament épülete között. Ilyenkor miért nem zárják le hermetikusan az igénybe vett útvonalat.

Persze azt gondolom, az lenne a legpraktikusabb, ha kommunista diktatúrákból jól ismert műszaki zárral jól körül vennék Budapest közigazgatási határát esetleg az egész országot (évtizedeken keresztül volt már ilyen "műveleti terület" Magyarország), miután annak teljes lakosságát, mint megbízhatatlan osztályellenséget, kitelepítették a "műveleti terület"-ről. Csak azt ne mondja Főkapitány úr, hogy senki nem csinálta össze magát, mert akkor ezzel azt állítja, hogy az Ön és az ön által vezetett szervezet, alkotmány és törvényellenesen, így akarta meggátolni a nemzetközi jog és alkotmány által is biztosított alapvető emberi jog, a gyülekezési és véleménynyilvánítási jog gyakorlását.

Mint mondám, akár így, akár úgy, de szarszag van Főkapitány úr! Csak ez utóbbi miatt még fokozottabb az intenzitása.

Amint hallottam, hogy ennek az elenyésző létszámú "szélsőséges" pár száz ember, akik már csak létszámuknál fogva is komolyan veszélyeztetik a (nép)köztársaság rendjét - minő ismerős kifejezések a Rákosi és Kádár korszakból - a törvény által előírt bejelentési kötelezettségét megtette, de az Ön által vezetett és irányított műintézmény, el mulasztotta az alapvető alakiságnak megfelelően azt betiltani. A médiákban hangoztatott és hivatkozott állítólagos betiltás nem lehet jogalap, mivel a médiákban elhangzottak valós, vagy valótlan hírek nem képezhetik a törvény által biztosított jogorvoslat lehetőségét. Ez már Gergényi által egy lefutott és jogerősen elvesztett kör. (Lsd. Fővárosi Bíróság 13.K. 31494/2005/6. számú ítélete.)

Határozottan kíváncsi lettem volna, arra hogy milyen képet vág a bíró arra, a védekezésükre, hogy azért tiltották be a közlekedés aránytalan sérelme miatt a tüntetést az Operaház előtt, amit a közlekedés nem aránytalan, hanem teljes sérelmével már Önök délután 14 órától kezdve lezártak. Ha pedig odavezető más útvonalon valósult volna meg a hivatkozott közlekedési aránytalan sérelem, akkor miért nem a Szabadság-tér és a Nagymező utca között oszlattak (állították helyre a közlekedés aránytalan sérelmén esett méltánytalanságot?)

Megvallom Önnek, az a gondolat is felmerült bennem, hogy az előbb kifejtettek miatt, talán szándékosan nem kézbesítették a tiltó határozatot. Hiába no, akár így, akár úgy továbbra is szarszag van, Főkapitány úr!

Tudja Főkapitány úr, nem elég, hogy pl. egy bíróság meghozza az ítéletet, az csak akkortól lesz hatályos, ha azt írásban is közli a felekkel. Az ítélet kézhez juttatása pedig a bíróság kötelezettsége. És ha ez igaz, hogy a betiltó határozatot állítólag nem kézbesítették a bejelentőnek, ez által törvény ellenesen, erőszakkal oszlatták fel a jogszerűen megtartott tüntetést. Így aztán ismét sikerült megint még mélyebbre taposni a honi jogállamiság fogalmát.

Teljesen felesleges pénz kidobás volt a könnygázgránátok használata Főkapitány úr. Az Andrássy út környékén terjengő szarszagtól, pár perc múlva maguktól is szétszaladtak volna. No de, legalább ismét fizetheti az adófizető állampolgár a kártérítési összegeket, amit az Ön által vezetett dilettáns műintézmény tevékenysége eredményezett.

Azaz valami bűzlik Dániában.

Ami lefordítva azt jelenti nagy szarban vannak Főkapitány úr!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr982561819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása