CÉLPONTBAN

TANÁRI DISZLEXIA

2017. május 06. 06:57 - Kiss-Dobos László

Miért csodálkozunk, hogy rosszak a PISA eredmények, ha a tankönyvszerzőink még olvasni sem tudnak!

Az első elemi osztályban a gyerekek eljutnak a 20-as számkör végéig, ami azt jelenti, hogy megtanulták leírni és elolvasni a számjegyeket 0-tól 9-ig.

Ha valamelyik gyerek az 5-ös számot 9-nek olvasná, a legjobb esetben is diszlexiára gyanakodna mindenki.

Ezzel nekem csak az a bajom, hogy diszlexia az olvasási képesség elmaradottsága az életkor, iskolázottság és intelligencia alapján elvárható szinttől.

beethowen.jpg

A mellékelt kép Boronkai Szabolcs – Kaposi József – Katona András – Száray Miklós által a 4. gimnáziumok (12. évfolyam) számára írt történelem tankönyvből való. Tankönyvi engedélyt a TKV/3033-8/2016. számú határozattal kapott. Hogy Dr. Boronkai Szabolcs, az ELTE Radnóti Miklós gyakorló iskola történelemszakos tanára, Dr. Kaposi József, az ELTE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem PhD fokozatú tanára, Katona András főiskolai docens és végül Száray Miklós az ELTE Apáczai Csere János gimnázium tanára, miért nem ismerik azokat a számokat, amelyeket bármely elsős gyerektől megkövetelnek azt nem tudom!

Én örök időkre eltiltanám őket a tankönyvírástól és ehelyett visszaküldeném őket az első osztályba megtanulni a számokat 0-tól 9-ig!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr1412484483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása