CÉLPONTBAN

MEZŐ RICSI LEVELÉT MEGÍRTA

2010. április 26. 17:52 - Kiss-Dobos László

Igen, Richard Field április 20.-án megírta nyílt válaszlevelét Morvai Krisztinának, mely levelet számtalan helyen lehet elolvasni az Interneten, még elektronikus levélként is körözik. Richar Field Állítása szerint 20 éve él Magyarországon, lakcíme 1377 Spencer Ave, Lancester 17603 Philadelphia (a kis hazug!), amint az olvasható jól tud magyarul, a helyesírása is megfelelő és alaposan ismeri magyar történelmet. Ezért aztán Richard Field bizonyára egy amerikás magyar, aki csak, hogy még amerikaibbnak lássék, lefordította nevét, Mező Ricsit, angolra.

Mielőtt Morvai Krisztinához írt levelének egy-két állítását górcső alá venném le kell szögeznem, hogy Mező Ricsi valóban még 1990-ben - húsz évvel ezelőtt - alapította első vállalkozását Magyarországon, a Lingvárium Oktató Kft.-t. Bár ez a cég hamarosan átalakult ingatlanbefektető céggé és az idők folyamán több magyar cégbe is beszállt, melyek javarészt csődeljárás következtében felszámolásra kerültek. Mindenesetre az Amerikai Ház Kft.-vé átalakult Lingvárium még működik és 32 millió forintos jegyzett tőkével, igen merészen belevágott a 250 millió eurós (62 és fél milliárd forintos) 50 hektáros területen tervezett 2800 lakásos újpalotai Park City (szép magyar név!) - magyarul Városliget - beruházásba, ahol a lakások négyzetméter árát bagatell 350 ezer forintba szabnák meg. Természetesen azoknak, akiket a szociálisan érző szívű Mező Ricsi levele utolsó bekezdésében említ. Például a hajléktalanok nappali melegedőjében "minimálbérért" dolgozó és a "rokkant gyermekét nevelő" és a rákból nem oly rég felépült asszonynak. No, meg gondolom a hajléktalan melegedőknek is. Nem beszélve a szintén általa említett "alulfizetett, túldolgoztatott tanárok"-ról.

Hogy a 32 millióból miként tudná a 62 és fél milliárdos beruházást finanszírozni, vagy akad-e bank, amelyik egy ekkorka a tőkére ilyen nagy hitelt ad, az legyen a matematika tudósok dolga. A nagyobb baj, hogy Mező Ricsi soha nem élt életszerűen Magyarországon - hazudozik a fiú - lévén hogy Varga Edina nevű 2007 óta már budapesti illetőségű állandó kézbesítője van, aki értesíti őt a cégével kapcsolatban a fenti amerikai címen.

Elsőként beszéljünk azokról a amerikai katonákról akik 65 évvel ezelőtt és ezt követően máig meghaltak a világ különböző országaiba, természetesen "Európa fasizmus alóli felszabadítása során". A téves megállapításért ne Mező Ricsit, hanem a Columbia egyetem oktatási színvonalát okoljuk, hogy Ricsi gyerek az európai történelmet tanulta. Ugyanis a fasizmus (a Mussolini féle korporatív állam ideológiája) nem azonos a nácizmussal, amely a Hitler vezette Nemzetiszocialista (Nationalsozialismus) Német Munkáspárt (NSDAP) ideológiájára utal. Bár a néhai kommunista pártvezér, Dimitrov óta e kettőt a köznyelvben összemossák, nem ártana a köztük meglevő különbözőségek alapján némi különbséget tenni, ha már legalábbis valaki a Columbián szerezte diplomáját.

Nos de nem ez az érdekes, hanem hogy a szemünkre vetett 300 ezer elesett amerikai katonák száma mennyire emelkedett, a koreai, a vietnámi, az afganisztáni és az iraki - hogy többet ne is soroljak - mint az európai "fasizmus alóli" felszabadítás további utóvéd harcai során? 1956 előtt 13 árván maradt koreai gyerekkel tanultam egy osztályban, akik - sokáig nem hittem el, mostanság pedig ... hmm? - azt mesélték, hogy a "felszabadító" amerikai katonák élve temették el szüleiket. Vajon erről tanítottak a Columbián?

És gondolom szintén a "fasizmus" elleni harc okán kellett az amcsiknak napalmmal végig bombázni a vietnámi parasztokat. Az amerikaiak az Észak-Vietnam ellen 8 éven át tartó légi offenzíva során közel 8 millió tonnányi bombát dobtak le, ami a második világháborúban ledobott mennyiség négyszerese!

Hozzávetőleg csak bagatell 4 millió vietnámi civil halt meg. De a bombákon kívül, ha nem is ciánnal és táborokban, de olyan tömény növényvédő vegyszerek permetezésével is igyekeztek a humanitásukról elhíresült amcsik harcolni a "fasizmus" ellen, amelyek a súlyosan egészségkárosító hatású dioxint is tartalmaztak, és amelyek a napjainkig éreztetik hatásukat. Becslés szerint 4,8 millió lakos volt kitéve az Agent Orange hatásainak, amely csak 400 000 ember halálát és csak 500 000 torzszülött gyermek születését okozta.

Igazad van Ricsi! "Az MSZP és más szociáldemokrata pártok által képviselt szocialista értékek nem felelősek" az Amerikai Egyesült Államok hadserege és politikai vezetése és ideológiája által elkövetett borzalmakért, háborús és emberiség ellenes bűneiért.

Guantanamói koncentrációs táborokról már nem is beszélek.

Nos én nem tudom, hogy a "Jobbik azáltal, hogy szándékosan Hitler nácijait és Szálasi nyilaskereszteseit veszi mintaképül" vagy sem, azt gondolom ha már választani muszáj akkor inkább azok, mint sem az emberiség megmentője és a demokrácia bajnoka köntösébe bújt USA legyen a példakép. Ugyanis a diktátorok legalább nem hazudják a demokráciát.

Igen érdekesnek tartom, hogy egy, a náci fajelméletet és ennek alapján 3 generációra visszamenőleges vizsgálatát bevezető rendszert elítélő ember, hány mindenkiről tudja felmenői családi nevét és nemzetiségét. Hiszen ez egy valóságos fajelmélet! Nos, én ezekkel nem is foglalkozom, csak azt említeném meg szerényen, mivel ezt a Columbián nem tanítják, Petőfit pedig Petrovicsnak hívták.

Aztán ez, az amerikás Ricsi gyerek felhozza, hogy Morvai Krisztina "megvédené azok emberi jogait, akik kockakővel dobálták a rendőröket és felgyújtották az állami televízió épületét". Nos nem hivatkozok arra, hogy a rendőrök emberek szemét lőtték ki, és fekvő már ellenállást tanúsítani nem tudókat megrugdostak, csak arra, hogy 50 évvel korábban is felgyújtották, igaz akkor nem lévén Magyar Televízió, a Magyar Rádió épületét. Bár az is igaz, hogy akkortájt nem kellett megdobálni a rendőröket, mert azok nem a hazug politikusokat védték, hanem a "fasiszta" ellenforradalmi csőcselék mellett álltak ki.

Hogy e távoli és közeli történelmi eseményeknek mi közük Morvai Krisztinához és az által állítólag nyíltan támadott magyar kisebbségekhez, az számomra homályban marad. Ugyanis Morvainak és a Jobbiknak, miként sok más becsületes munkából élő embernek, legfeljebb egyes kisebbségeknek a bűnözői életmódot folytató rétegével van baja. Én például nem ismerek olyan nyilatkozatot, amelyben támadták volna a 100 tagú cigányzenekart, csak azért, mert az cigány.

Nem úgy, mint annak az egyik közel-keleti államnak, amelyik a kővel dobáló palesztin gyerekekre géppuskával lövet vissza. Az őslakosokat betonkerítés mögé zárja, akár bűnösök, akár nem, vagy lerombolja otthonaikat, csak azért mert ott egy "terrorista" lakott - aki egyébként már meghalt -, fedél nélkülivé téve a hátra maradt, de vétlen családját, feleségét és kiskorú gyermekeit. Ez az igazi kollektív bűnösség ideológiája!

A tudatlanság, vagy szándékos propaganda ismét működik. A Columbián műveletlenségből diplomázó Mező Ricsi megint "félkatonai szervezetnek" nevezi a Magyar Gárdát, pedig tudhatná, hogy Magyarországon a legutolsó félkatonai szervezet, a határőrség volt, 1990 előtt pedig még a Munkásőrség. Ugyanis a félkatonai szervezetek jellemzője, hogy ezek olyan fegyveres szervezetek, amelyek nem a Hadügy, vagy Honvédelmi Minisztérium alá tartoznak, hanem a Belügyminisztérium alá. A Magyar Gárda viszont nem csakhogy semmilyen minisztérium alá nem tartozott, de nem is volt fegyveres szervezet.

Az Árpádházi zászló:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez pedig - a gyengébbek kedvéért - a Nyilaskeresztes Párt zászlója volt. A heraldikában járatlan, műveletlen egyének, akár a Columbián, akár máshol szerezték műveletlenségből diplomájukat, láthatják a különbségeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki e kettőt nem tudja megkülönböztetni, az ezt, csak szándékosan teszi.

És hogy mitől fasiszta jelvény egy stilizált oroszlány, azt már én sem tudom, de lehet., hogy az olaszországi Velence is magyar fasiszta jelképek alatt parádézik.

Végezetül, kedves Mező Ricsi (alias Richard Field) és fordítója, van egy magyar közmondás:

"Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr452560488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása