CÉLPONTBAN

EGY MALOMBAN...

2011. június 01. 20:36 - Kiss-Dobos László

"Egy malomban örülünk" - reagált Demján Sándornak a vasárnapi nyitva tartás korlátozását elutasító felszólalására Orbán Viktor a Gazdasági fordulat című konferencián. A KDNP még 2007-ben indította el a "Szabad vasárnapért" nevű kampányát és mozgalmát, amihez a Fidesz is csatlakozott. Végtére is akkor még a szocik kormányoztak, és jól jött a szavazat szerző propaganda, no meg az az üzenet, hogy csak a szocik nem akarják biztosítani a szabad vasárnapot a családok számára.

A miniszterelnök szerint, amíg heti ötnapi munkából nem lehet megélni Magyarországon, addig nincs arra lehetőség, hogy a boltok vasárnap zárva tartsanak. Ez már azért is fontos szempont, mivel a kormányzat azt tervezi, hogy a munkáltatónak majd ne kelljen a túlmunkát 50%-os pótlékkal kifizetni - a marxizmus és leninizmus talaján nevelkedett új kapitalista és minimálbérből éldegélő Demjén elvtárs, akinek 2004-ben még 50, 2011-ben pedig már 140 milliárdra becsülték a vagyonát, ebbe tönkremenne - élég lesz, ha szabadidőt ad helyette. Természetesen nem vasárnap.

Lássuk be igaza van Orbán Viktornak, ha korlátoznák a multik vasárnapi nyitva tartását, a rosszul fizetett munkavállalók elesnének attól a kevéske túlmunkadíjtól, amit egyébként épp most készül megszüntetni a család és gyermekbarát, keresztény elkötelezettségű néppárti kormány.

Íme Demján elvtárs 1976-ban a kommunizmus alapjainak lerakása során, együtt a Lenini-úton, még a pártállami vezetőkkel őrölve egy malomba.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hja, változnak az idők, és változnak a malmok! Bár a tudományos materializmus azon tétele is igaz lehet, hogy a jó Kádár káder nem vész el, csak átalakul!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr722949842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása