CÉLPONTBAN

DIPLOMÁCIAI BOTRÁNY

2018. május 03. 16:57 - Kiss-Dobos László

orbanviktor.jpg

1960. október 12-én történt az ENSZ-közgyűlések történetének egyik legszürreálisabb jelenete, amikor is Nyikita Hruscsov, a Szovjetunió pártfőtitkára élesen kikelt az országát kritizáló Fülöp-szigeteki küldött ellen, és tiltakozásképp cipőjével verte asztalát.

Hruscsov lábbelije később a hidegháborús időszak egyik legismertebb szimbóluma és számos legenda forrása lett, mindazonáltal egyetlen kétségbevonhatatlan forrás sem tanúskodik arról, hogy a botrányos eset valóban megtörtént.
Magam azt hallottam, hogy amikor a történetről megkérdeztek egy angol ENSZ diplomatát, az kijelentette élete és a diplomáciatörténet legbotrányosabb eseménye volt az eset:
hruscsov_cipo-300x217.jpg
Az elfogadható, ha egy politikus dühkitöréssel reagál a neki nem tetsző bírálatokra. Még az sem kifogásolható, hogy eközben leveszi a cipőjét és azzal az asztalát veri. De az már botrányos, hogy egy sötétkék öltönyhöz barna cipőt hordjon!

✽ ✽ ✽

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr613887698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása