CÉLPONTBAN

A ZAVAROSAN FOLYÓ VIZEK (FORRÁSOK)

2011. július 21. 09:46 - Kiss-Dobos László

Íme a kaparj kurta neked is lesz Lázár ügye után itt a következő, a demokratikus politikai életünket maximálisan kiteljesítő és megvalósító forrás elosztó és el nem osztó Balázs  József Fideszes országgyűlési képviselő ügye.

"Forrás oda megy ebben a térségben, amit én jóváhagyok. Amit én nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás." - jelentette ki egy nyilvánosságra hozott telefonbeszélgetés hanganyagán Balázs Józsi a Nagy Nemzeti Együttműködés forráselosztója, egyik politikai ellenlábasának. Szinte magától értetődő, hogy Balázs Józsi mindent tagad, hiszen a Fidesz őt épp úgy megvédi, mint hű pártkatonáját, amint a halottaiból fel-fel támadó kaparj kurta Lázárt is megvédte. Etika, erkölcs, az ilyesmi csak maszlag! Náluk ez nem számít. A lényeg csak az, hogy az én kutyám kölyke legyen. No, meg ismerjük még az átkosból a káder megmaradás elvét is, miszerint jó káder nem vész el, legfeljebb csak átalakul. A Nemzeti Együttműködés alatt pedig azt kell érteni, hogy te nyald a seggem, én pedig szarok a fejedre. Végtére is az állami források elosztása lehet-e jobb kezekben egy Fidesz kormány alatt, mint egy Fideszes politikuséban? Hiszen tapasztalhattuk eleget, hogy a szoci uralom alatt milyen pártpolitikai irányokban folydogáltak ugyanezek a források.

Mindenesetre a másik érintett oldal, felszólította Balázs Józsefet, hogy mondjon le mandátumáról. Ami természetesen nem fog megvalósulni. Hogy miért? Mivel Balázs Józsi gyerek havi forrásjövedelmei a következők (Forrás: a nyilvános vagyonbevallása).

Nagyréde polgármestereként:              421 200 Ft.
Heves megyei közgyűlés tagjaként:    145 500 Ft.
 (* Kb. ennyit keres a nemzet napszámosa, egy pedagógus)
Parlamenti tiszteletdíja:                           440 610 Ft.
 (* Hogy minden szavazás előtt megmondják neki, mikor melyik gombot nyomja meg)
Választókerületi pótléka:                         396 549 Ft.
 (* Hogy éhen ne haljon szegény) 
Lakhatási támogatása:                               115 950 Ft.
 (* Őt biztos nem lakoltatják ki!)
Mindez összesen és havonta:              1 519 809 Ft.
 (* Ha ennek csak a felét keresné egy orvos, biztos nem mennének külföldre. És nekik azt sem kellene előre megmondani, mikor melyik gombot nyomják meg a parlamenti szavazáskor!)

Ha valaki azt hiszi, hogy erről a saját zsebébe folydogáló forrásról Balázs Józsi lemond, az nem korunkban, és mostanság divatos politikai rendszerünkben él!

A be nem vallott jövedelemforrásairól nem tudok számot adni, mert arról mélyen hallgat. Mégis, hogy mi lehet ilyen? Hát a nyilvános vagyonbevallásában szerepel egy családi ház Nagyrédén és egy társasházi lakás Gyöngyösön (ez utóbbi bizonyára üresen áll - belőle lakbér forrásként nem folyik be. Viszont sokaknak egy lakása sincs, ahol álomra hajthatnák fejüket).  Van egy 863 m2-es építési telke, hogy ott egy harmadik lakóingatlant is felépíthessen - ha esetleg kedve szottyan, hadd álljon az is üresen - és egy 512 m2-es másik kertje, ahol a mindennapi betevő és a csak tőle el nem lopott uborkát termeli meg. Aztán még egy 2113 m2-es kertje présházzal és 20 829 m2 szőlője, valamint 3001 m2 szántója, melyekből nyilvános vagyoneltagadása szerint nincs semmiféle anyagi forrása.

Tudom sokan felütik most a fejüket, miért nem vallotta be Balázs Józsi képviselő, a szántóból és a szőlőjéből (borászatából) származó jövedelemforrásait. Én nem tudok más elképzelni, mint hogy ezekből nincs bevétel. Bizonyára sajátmaga issza meg megtermelt borforrását. Ez mindenesetre megmagyarázná memória zavarát, arra nézve miért nem emlékezett a csak szerinte fenyegetésnek, figyelmeztetésnek, nem értelmezhető azon mondatát, miszerint  "forrás oda megy ebben a térségben, amit" ő jóváhagy és  amit ő nem hagy "jóvá, oda nem megy forrás."
 
És ez igaz is. A térségbeli összes források, mind Balázs Józsihoz folynak be.

Erre perdöntő bizonyság, a nyilvános vagyonbevallásában szereplő 19 570 m2-es víztárolója, végtére is a forrásokból táplálkozó zavarosan folyó vizeket valahol tároznia kell.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr823085506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása