CÉLPONTBAN

KASSZANDRÁK ÉS A TÖBBIEK

2017. szeptember 11. 11:53 - Kiss-Dobos László

»Tudom, hogy a Cassandrák szerepe hálátlan szerep.

De Te fontold meg, hogy Cassandrának igaza volt!«

(Kossuth Lajos)

 

✽ ✽ ✽

 

 

Az ókori görög szépséges királylányra szemet vetett Apollón. Hogy megszerezze Kasszandrát, a jövőbelátás képességével ajándékozta meg. Bár Kasszandra ezt megkapta, mégis elutasította Apollón szerelmét. A feldühített korrupt isten büntetésül azt rótta ki a hercegnőre, hogy jóslataiban soha ne higgyen senki.

 

✽ ✽ ✽

1.

level_1.jpgA mi leghíresebb Kasszandránk, Kossuth Lajos 1867. május 22-én írja meg nyilvános levelét a Habsburgokkal kiegyezésre készülő Deák Ferencnek. Ebben megjósolja, hogy a »magyar hadsereg az osztrák birodalmi hadsereg kiegészítő részévé decretáltatik« és hogy Magyarország lemondva állami jogairól, olyan politika eszközév teszi, »mely szomszédainkat úgy nyugat, mint kelet felé ellenségeinkké teszi; a nemzetiségi belkérdés kielégítő megoldását« ellehetetleníti, és mindezen jogfeladások nemzetünket »többe mint veszélybe, halálba sodortatik«.

 

Természetes, hogy a kiegyezés pártiak, a Többiek, nem hittek neki! Valami „szélsőségességgel” akkortájt még Kossuthot nem vádolták, de sorról sorra cáfolni igyekeztek minden szavát.

 

Tudom lesznek olyanok, akik azt vetik ellenem, hogy a Kiegyezés meghozta gazdasági föllendülésünket, amire én csak azt válaszolhatom, hogy egy tál lencséért eladtuk, mint Ézsau, az elsőszülöttségi jogunk!

 

És a kiegyezett „magyar” király (Habsburg Ferenc Jóska) 1870-ben nem járult hozzá sem a mártírhalált halt gróf Batthyányi Lajos, sem Kossuth Lajos, sem II. Rákóczi Ferenc Vezérlő Fejedelmünk hamvainak állami temetéséhez. A „független” magyar honvédség tisztikarának rendeletileg tiltották meg, hogy ezeken részt vegyen.

 

1902-ben, a nem rebellis Mátyás király szoboravatására sem ment el, a meghívott és a nemzettel kiegyezett „magyar” király. Személyét Habsburg József Ágost főherceg képviselet, akinek érkezését azzal is botrányossá tették, hogy a magyarság által gyűlölt Gotterhaltét játszotta el a katona zenekar.

 

Aztán akaratunk ellenére belesodródtunk egy olyan világháborúba, amelynek vége több mint „veszélybe a „nemzetiségi belkérdés kielégítő" megoldásának hiányában országunk „halálba” sodortatott.

 

✽ ✽ ✽

 

2.

Aztán jött a rendszerváltásnak nevezett idő. Ennek a korszaknak a Kasszandráit a Többiek már a „szélsőséges” jelzővel igyekeztek önös érdekükben margón kívülre helyezni, tőlük mindenkit elriasztani.

 

1992. augusztus 20-án Csurka István megírta kasszandrai „dolgozat”-át, melyben azt írta, hogy az »amerikai támogatók, élükön az alapítványi formát öltő, korábban behívott Sorossal, nem sajnálták a pénzt a nagy cél érdekében. A megindult választási kampányban az SZDSZ-Fidesznek nagyságrendekkel nagyobb összegek álltak rendelkezésére. A sajtó őket futtatta, az MDF-et pedig akadályozta«. 

 

Csurkát követte egy másik „szélsőséges”, Zacsek Gyula, aki a Magyar Fórum 1992. évi szeptember 3-i számában terjedelmes írást közölt Termeszek rágják a nemzetet, avagy gondolatok a Soros-kurzusról és a Soros-birodalomról” címmel

 

»Nézzék meg Orbán Viktor szerepét. A Soros Alapítvány évek óta öli bele a pénzt. A választások után főszerepet osztottak rá. (...) Ordenáré módon folyt az Orbán műsor a parlamenttől a TV-ig mindenhol. Egy fiatal gyereknek egy ekkora karrier nagyon tetszhet. Látszik, hogy élvezettel csinálja. Csak egy dolgot felejtett el: ebből a mókuskerékből tisztán, gerincsérülés nélkül kiszállni már nem lehet. Most már késő van ahhoz, hogy nemzeti értékeket és értékrendet támogató személyként jelenjen meg a Fidesszel, pártjával együtt.« – írta a „szélsőséges” Zacsek.

 

A Többiek pedig a nemzeti jobbnak tartott MDF-től a liberálisokon át a baloldalig, azonnal elhatárolódtak, antiszemitizmust kiabáltak, szélsőségesnek nyilvánították őket, gazembereknek, fasisztáknak, náci szimpatizánsoknak, hungaristának lettek minősítve. A Többiek némelyike, nevezetesen a Fidesz, MTI közleményben tiltakozott Csurka és Zacsek „sorosozása” ellen.

 

De – legyünk objektívek –, a Zacsek Gyulának az idézet utolsó mondatában látszólag nem volt igaza. Csak is látszólag, mert a „szélsőségességgel” elriogatottak bedőltek a Többieknek!

 

Majd jöttek a Soros plakátok hosszú sorban….

 

soros1.jpg

 

✽ ✽ ✽

 

3.

Egy évvel később botrányos jelenetek, Kasszandra jóslatok játszódtak le a magyar országgyűlés falai között. A „nemzeti” jobboldali kormány ratifikálás végett, benyújtotta a parlamentnek a magyarukrán alapszerződést. Az akkori Kasszandrák Zétényi Zsolt, G. Nagyné Maczó Ágnes, Torgyán József, Dénes János, Király B. Izabella, Iván Béla, Miklós Árpád, Gerbovits Jenő, Kávássá Sándor, Prepelitzay István és Fodor István Attila is mindenek voltak, csak úriemberek nem!

 

A Többiek mindent cáfoltak és állították, hogy »legtragikusabb végkifejlet pedig az lehet, hogyha fegyveres konfliktusba keveredik szomszédaival« riogatott Király Zoltán. Vitányi Iván múltbéli „bűnök” elkövetésével vádolta a hazáját és a magyarságot, amiért szerinte »a birodalmi gondolat nevében magyarosítani akartak«, és a szerződést ellenző szélsőséges neonácikat azzal vádolta, hogy világégető »veszedelembe tudják dönteni Európát vagy az emberiséget«. A Fidesz pedig megállapította, hogy a »kisebbségi jogok tekintetében ez a szerződés példamutató, el tudjuk fogadni, és ezért a magunk részéről támogatni is fogjuk«.

 

Ma, 2017 szeptemberében, amikor ezt a kasszandrai „dolgozatot” írom, az ukrán parlament eltörölte a kisebbségek, köztük a magyar kisebbség anyanyelvű oktatását, mivel az ukránokkal kasszandrai jóslat ellenére

 

kisebbségi jogok tekintetében ez a szerződés példamutató”.

 

✽ ✽ ✽

 

4.

2003-ban népszavazást tartottunk az Európai Unióhoz történő csatlakozásunk okán. Az akkori Kasszandrák, ezt a csatlakozást a nemzeti függetlenség feladásaként, az ország gyarmatosításaként jósolták meg. Többek között a Csurka István vezette MIÉP és a Jobbik elődje, a Jobboldali Ifjúsági Közösség és a Budaházy György által vezetett Szabad Magyarországért Mozgalom és a Munkáspárt.

 

 

2000-ben a Többiek nevében, Orbán Viktor a parlamenti expozéjában ezzel biztatottminket: "Nekünk Európa történelmi önazonosságunk kérdése. Ezzel magyarázom azt, hogy Magyarországon, amikor szavazni kellett a NATO-hoz való csatlakozásról, akkor a részt vetteknek a 85 százaléka döntött a NATO-csatlakozás mellett remélem, nem lesz másképpen, amikor az Európai Unióhoz való csatlakozásról kell népszavazást tartanunk”.

 

Majd jöttek az Állítsuk meg Brüsszelt plakátok hosszú sorban….

 

brusszel.jpg

 

✽ ✽ ✽

 

5.

Manapság is vannak „szélsőséges”, hálátlan szerepű Kasszandrák, és bár tudom, hogy a Kasszandrák szerepe hálátlan szerep. De Ti, és a Többiek, fontoljátok meg, hogy a Kasszandráknak volt mindig igazuk!

 

✽ ✽ ✽

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr7212821210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása