CÉLPONTBAN

A ZELENKA

2019. december 26. 04:44 - Kiss-Dobos László

Kedves Zelenka Dóra és minden más követődnek!

zelenka.jpgBevallom bizonyára az én hibám, hogy bár egy sokat tapasztalt öregember – akár a nagyapád is lehetnék – létem ellenére sem tudom ki vagy, honnan jöttél és merre tartasz.

Téged kereszténydemokratának mondanak, bár nem tudom, hogy ez a konzervatív életszemléletet jelentő eszmeáramlat esetedben mennyire hiteles értékrendet jelent.

Magam nem szállnék bele abba a merkantil – tehát nem éppen konzervatív értékrendet jelentő – szellemiséget sugárzó harcba, hogy mikor volt jobb, Gyurcsány alatt vagy Orbán alatt. Ez számomra túl primitív, mondjuk Szabad Nép-félórás (persze ez számodra életkorodnál fogva nem mond semmit) összehasonítása a dolgoknak.

Hogy miért Szabad Nép-flórás ez az állandó vissza-visszamutogatós – Rákosi alatt Horthyra mutogattak így vissza – gyurcsányozás? Mert szerencsére Gyurcsányt már magunk mögött hagytuk, és nem kell nagy emberi bátorság egy döglött oroszlánba rúgni. Én még 2005 és 2009 között megírtam vele kapcsolatos véleményem, egy 43 oldalas tanulmányban, akkor, amikor nem volt még döglött oroszlán. (Itt található)

Viszont a 888.hu-n megjelent propaganda ízű írásművedből (Itt olvasható) idéznék egy gondolatot, azt, amikor számon kéred a Momentumon és Fekete-Győr Andráson, hogy amit bár jól csinálnak, azt valamiféle ”értékrend” hiányával teszik.

Nos nézzünk meg a keresztény értékrendet jelentő Magyar Katolikus Lexikon „hazugság” szócikkét: mely szerint hazugságnak minősül „mások tudatos félrevezetése, a tények valóságnak nem megfelelő közlése, meggyőződésünk ellen való beszéd.

Ennek fentebb definiált hazugságnak a vizsgálata már azért is jó, mert nem kell azt mással összehasonlítani, elég a saját, korábbi tények valóságnak nem megfelelő közlésével történő összevetés, vagy a meggyőződésük ellen való beszéd, mások tudatos félrevezetése.

Tudom kevés az élettapasztalatod, ráadásul, mint ahogy írtad „a magyarokkal az a baj, hogy elég rossz a hosszú távú memóriájuk”. Vagyis neked ilyen nem is lehet, de mint egyetemista tudod jól a hiteles források  felkutatása téged terhel.

Hogy elébe vágjak a dolgoknak, azt állítom, hogy a köpönyeg forgatásban kiváló Orbán Viktor és társai az elmúlt 30 év alatt, politikai ellenzékben mindig mást mondott, mást követelt meg az éppen kormányzó politikai erőn, mint amit aztán hatalomra kerülvén ők maguk megtettek.

Itt van mindjárt dr. Áder János, jelenleg éppen köztársasági elnökünk 1994. október 3-án a Parlament 20. ülésnapján a 10. felszólalás alkalmával megfogalmazott kritikai észrevétele:

1989 óta, amióta a háromoldalú tárgyalásokon, az ellenzéki kerekasztal vitáin elkezdődött egy többpárti parlamentáris rendszernek, egy alkotmányos intézményrendszernek a kiépítése, majd ezt követően 1990-94 között az előző parlamenti ciklusban nem volt arra példa, hogy alkotmány-módosításra és kétharmados törvény módosítására széles ellenzéki konszenzus nélkül, az ellenzéki pártok támogatása nélkül került volna sor. Erre nem volt példa.”

ader.jpg

Aztán jött 2011 és fent nevezett dr. Áder János minden erkölcsi skrupulus nélkül, saját magát is meghazudtolva szavazta meg a „konszenzus” nélkül elfogadott Alaptörvényt.

Kedves Zelenka Dóra és minden más követőd! – Ez a konszenzus nélküli alkotmányozás ténye is Gyurcsánynak köszönhető? Gyurcsánynak köszönhető a választók dr. Áder János-i tudatos félrevezetése?

Vagy itt van egy Orbán idézet, amely Pogonyi Lajos tollából a Kortárs, 1992. 2. számában jelent meg: 

Tartok az olyan politikusoktól, akik a miniszterelnökségüket, miniszteri pozíciójukat, parlamenti képviselőségüket valamiféle küldetésnek tekintik, amely arra szól, hogy küldetést teljesítenek a politikában. Önirónia nélkül nem lehet politizálni. Önirónia nélkül nem lehet politizálni. Nem szabad azt gondolni sohasem, hogy a politikus pótolhatatlan. Abban a pillanatban, ha egy politikus vagy politikai párt azt gondolja, hogy ha nem ő vezeti az országot, ha nem ő van többségben, akkor tragédia lesz, az egész országra nézve veszélyt jelent. A politikai váltógazdaságot azért találták ki, hogy olyan politikusok vezethessék az országot, akik el tudják viselni, hogy nem kell mindenáron miniszterelnöknek vagy parlamenti képviselőnek lenni.”

Vajon hatalomban nem ezzel a másokon számon kérttel megy szembe? Vajon Gyurcsány tehet az Orbán Viktor küldetéstudatáról?

Vagy mit kezdjek szintén az ellenzékben levő idejében megfogalmazottal: „Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.” (Orbán Viktor Magyar Nemzet, 1998. április 9.)

Kedves Zelenka Dóra és minden más követőd! – Most akkor Orbán Viktor kormányozni vagy uralkodni akar? Ez a tény is Gyurcsánynak köszönhető?

Végül még egy forrás anyag a megfelelő források felkutatása nélkül készült, és a Rákosi rendszer Szabad Nép pártlapjának szellemiségét idéző írásművedhez:

Senki sem lépheti át saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.” (Orbán Viktor, 1993. NOL Írástudók árulása)

Kedves Zelenka Dóra és minden más követőd! – Igen senki nem lépheti át saját árnyékát. Sem Orbán Viktor, sem Áder János, sem a politikába keveredett butuska Zelenka Dóra. Mert ha igen „akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.

✽ ✽ ✽

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr1615366148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása