CÉLPONTBAN

BALOG ZOLTÁN REFORMÁTUS LELKÉSZ-MINISZTER ERKÖLCSTANA

2018. február 07. 09:17 - Kiss-Dobos László

Nem lehet kifogásunk, hogy egy felsős gyerek erkölcstant tanul. Bár a személyes példa minden elméletnél jobb tanító, hiszen ismerjük a közmondást, amikor a lelkész vagy miniszter vizet prédikál, de bort iszik!

 

Az Úr 2014. esztendejében dr. Kaposi József főigazgató által vezetett OFI új, kísérleti erkölcstankönyvet adott ki és adott a 11 esztendős gyermekek kezébe. Nem szeretnék az Alaptörvény III. cikk (2) bekezdésére hivatkozni, de ez világosan kimondja mind dr. Kaposi, mind Balog lelkész-miniszter számára, hogy tilos emberen orvosi vagy tudományos kísérletet végezni. A „kísérleti” tankönyv azonban pedagógiai tudományos kísérletként értékelhető. Legalábbis, ha jól tudok magyarul.

 

✽ ✽ ✽

Mindenesetre a tankönyv büszkén írja, hogy „A tankönyv megfelel az Ember és társadalom műveltségterülete előírásainak: 110/2012. (VI. 4.) Korm. rendelet (NAT 2012), az 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet 2. melléklet: Kerettanterv az általános iskola 5–8. évfolyamára 2.2.06 Erkölcstan megnevezésű kerettanterv előírásainak, valamint 5. melléklet: Kerettanterv a gimnáziumok 5–12. évfolyama 5.2.07 Erkölcstan megnevezésű kerettanterv előírásainak”.

 

Ezek után azt gondolná az ember itt nem lehet semmi baj, hiszen mind Orbán Viktor kormánya, mind Balog lelkész-miniszter előírásainak megfelel.

 

Nem tudom, hogy a kormány vagy a miniszteri rendelet írja elő, hogy a tankönyvekben rendszeresen internetes kutakodásra hívják fel a tanuló ifjúság figyelmét, de ez minden tankönyvben elvárás, annak ellenére, hogy mind Orbán Viktor és Kormánya tudhatná, az internetes információ megbízhatatlan, hiszen bárki bármely hülyeséget feltehet oda. Mondjuk felteszek a Wikipédiára egy lapot, amiben azt írom, hogy Orbán Viktor 1038-ban született és az Egyesült Államok 3 elnöke volt.

 

Nos a kísérlet félre sikerült, és ellentettjébe fordult! (Ezért is tiltja az Alaptörvény!) A fenti 11 évesek számára szóló erkölcstan tankönyv, amely megfelelt mind a kormány, mind az EMMI rendeletben foglaltaknak, a 9. oldalán elirányította a gyereket egy internetes oldalra, a neon.hu-ra (az oldal azóta megszűnt), hogy ott végezzen el egy személyiségi tesztet, ahol a főcím alatti menüsoron kimondottan az állami köznevelésben, az állami közerkölcsöt tanuló 11 éves gyerekek számára való menüpontot talált (Love&Sex Páros).

 

neon_hu-1.JPG

 

Itt ilyen témákban fejleszthette az erkölcsét a lelkész-miniszter által köznevelt gyermek:

1. Mi a csillagjegyed? Megmondjuk, milyen férfi vagy az ágyban.

2. Mi a csillagjegyed? Megmondjuk milyen nő vagy az ágyban.

 

neon_hu-9.JPG

 

3. A szilikon mellbimbótól a mélytoroksprayig: fura cuccok a szexhez.

 

neon_hu-3.JPG

 

neon_hu-4.JPG

 

neon_hu-5.JPG

 

4. Jönnek a szexrobotok.

 

neon_hu-6.JPG

 

neon_hu-7.JPG

 

✽ ✽ ✽

 

Miután a mellékelt képek magukért beszéltek, 2015-ben levélben tiltakoztam Balog Zoltán református lelkész-miniszternél, abban a naiv reménybe, hogy Balog Zoltán levonja az erkölcsi következtetést, távozik a minisztérium éléről és a közéletből. De mielőtt elmenne, páros lábbal rúgja ki a közoktatásért felelős államtitkárát, az OFI főigazgatóját és vezető munkatársait.

 

Sajnos sem Balog lelkész-miniszter, sem a felelős kiadó, dr. Kaposi József nem mondott le. Ez utóbbit a lelkész-miniszter nem rúgta ki páros lábbal, miként őt sem rúgta ki Orbán Viktor miniszterelnök, bizonyára azért, mert a tankönyv "megfelelt" a Korm. rendelet és az EMMI rendeletnek. Az összes eredmény az lett, hogy 2016-ban, nem kis pénzért új szerzőkkel új tankönyvet nyomtattak, ahol már nem szerepelt a kifogásolt link.

 

✽ ✽ ✽

 

A történelmi hűség kedvéért emlékezzünk meg azokról is, akik ezt a tankönyvet készítették:

Dr. Benda József, Csirmaz Mátyás és Kovács Tímea

alkotószerkesztő: Bartos Károly

vezetőszerkesztő: Kojanitz László

tudományos szakmai lektor: Gloviczki Zoltán

pedagógiai lektor: Kelemenné Farkas Márta

a kiadásért dr. Kaposi József főigazgató felel.

 

(Az új kiadásban a fenti közül csak tudományos szakmai lektor: Gloviczki Zoltán és a felelős dr. Kaposi József mentették át magukat. Nagy túlélők!)

 

✽ ✽ ✽

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr5213641668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása