CÉLPONTBAN

A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS FELFÜGGESZTÉSE

2010. július 16. 17:45 - Kiss-Dobos László

Mottó:
Függesszétek "fel a királyokat"
                       (Petőfi)

Nos végre megszületett. Jobb és bal, közép és széle, a teljes 3/3-ad, mind együtt. Bár idáig is voltak ennek a parlamenti kétoldali együttműködésnek eredményei, különösen, amikor a képviselők zsebét érintő dolgokról volt szó. Például 2002 év végén, amikor a képviselők költségtérítésének számlával történő igazolását eltörölték, vagy amikor 2009-ben, a parlamenti jobb és bal együttműködtek egymással, hogy elkerüljék a népszavazás formájában jelentkező plebejusi - tehát nem kívánatos - Nemzeti Együttműködést, átkeresztelték a "költségtérítést" pótlékká.

Nos spongyát rá! Végtére is a 3/3-ot egyformán súlytó gazdasági és pénzügyi recesszió, csak-csak nem érintheti a képviselők anyagi függetlenségét. Hiszen milyen képviseleti demokrácia lenne az, ha a képviseltektől függne (lógna) a képviselőik javadalmazását. Ez alapvetően lógóvá alakítaná, függővé alacsonyítaná a függetlenségüket.

Ezen két sikeres és bár csak egy 3/100000 zsebébe-vágó Nemzeti Együttműködésen felbuzdulva, megszületett együttműködési nyilatkozat, mellyel "az emberek akaratát" ismerik el, és teszik meg a "jövő iránytűjének". Azaz, mint az emelkedett nyilatkozat fogalmaz: "az ország háromharmadát, a magyar nemzet egészét kell képviselnünk. Ezt az elvárást szem előtt tartva fogom végezni a munkám, ezt várom el, és ezt fogom számon kérni minden munkatársamtól a kormányban és az országgyűlésben".

Természetes, hogy azon nyomban kormányhatározatban kötelezték az érintetteket, hogy a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát lógassák föl - Uram Isten! Miket is beszélek! - akasszák föl - ez még rosszabb! - függesszék föl, vagy helyesen pontosítva: ki a falakra.

Lett is nagy felzúdulás az együttműködést ellenzők, az azt hátráltatni, megakadályozni szándékozók között. Még maga Sólyom László le és elköszönő köztársasági elnök sem volt hajlandó fellógatni. Nem baj! Hiszen utódja, amint azt már jó előre kinyilvánította, Schmitt Pál sem fogja felfüggeszteni, viszont majd bizton felakasztja. A gyengébbek és a félrehallók kedvéért nem győzőm hangsúlyozni, hogy mindezen cselekvésekhez kapcsolódó helyhatározó: a fal! (Óvatosan kell bánnyi ezekkel a fránya félreérthető magyar kifejezésekkel, mert még valaki megsértődik és felszólítanak, hogy mondjak le.)

Ennyi bevezető után, bevallom, én nem akarok semmi jónak az elrontója lenni. Én is ki akarom venni a részemet ebben a nagy Nép Hurrában, azaz a Nemzeti Együttműködésben, különös tekintettel arra, hogy az "emberek akaratát" - így vélhetőleg az enyémet is! - szándékoznak megtenni a "jövő iránytűjének". És mivel ehhez ismerni kell, ha nem is az akaratomat - ugyan ki törődik azzal, még otthon a feleségem sem! -. de legalább a véleményemet, gondoltam elmegyek a frissiben megválasztott és a Nemzeti Együttműködésben élenjáró országgyűlési képviselőm fogadóórájára.

Ezért aztán végigböngésztem együttműködő képviselőm honlapját, a rizlevente.hu-t, majd a rakosmente.fidesz.hu-t. A két honlapon igen sok értékes információt találtam, például, hogy s helyi FIDESZ működtet egy webáruházat, ahol 1600 forintért lehet kani egy puha plüss maci kb. 35 cm-es méretben, FIDESZ trikóban. Valamint szintén FIDESZ feliratú baseball sapkát 1000 forintért, továbbá különböző színű borosüveg zsákokat (á/800 Ft.), úgyszintén a FIDESZ emblémával. Végezetül egy piros-fehér-zöld nemzeti lobogót, kivételesen az emblemetikus embléma nélkül, még a régi ország címerrel.

De a fogadóórának idejéről és helyéről semmi. Igaz, hogy mint polgármester telefonon történő előzetes egyeztetés alapján tart fogadóórát, de egyfelől nem a polgármesterhez kívánnék szólni, másfelől, ha valakinek nincs telefonja, az már nem is ember? Így hát 2010.06.16-án írtam egy levelet FIDESZ irodának, hogy szíveskedjenek tájékoztatni képviselőm fogadóórájáról, hogy közösen együttműködve be és ki tudjuk teljesíteni a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában foglaltakat.

Eltelt egy hónap, de válasz nem érkezett. Alapos a gyanúm, és ez lehet akár egy korai üldöztetési mánia, hogy én személy szerint, testemmel és lelkemmel már meghaladom az "ország háromharmadát" (plusz egy fő).

Kérem, higgyék el, nem keresem és sem a kákán, sem a Kókán a csomót, de az mégis meglepő, hogy a Nemzeti Együttműködést és minden fellógatást elutasító MSZP-és képviselőknek volt fogadóórája, és ha nekem, mint választópolgárnak úgy tetszett, elmehettem, és szemükbe mondhattam, hogy tönkre tették az országot, lenyúlták a közpénzeket. És az előző MSZP-s képviselőknek ezt végig kellett hallgatniuk és bizony végig is hallgatták.

Még az őszödi Gyurcsány Ferencnek is volt miniszterelnöki e-mail címe (gyurcsany.ferenc@meh.hu), ahová írhattam, még ha nem is válaszoltak rá. Csak az új nemzeties és együttműködéses Orbán Viktornak nincs. Még akkor sem, ha az elektronikus információ szabadságról szóló 2005. évi XC. tv. melléklete szerint kötelező közzétenni az egyes közfeladatot ellátó szerv vezetőinek nevét, beosztását, és elérhetőségét (telefon- és telefaxszámát, elektronikus levélcímét), ha csak ez esetben nem ő a plusz egy fő.

Most aztán itt állok kétségek közt verődve, törhetem a fejem, hogy csak velem nem akarnak akár nemzetien, akár nemzetietlenül együttműködni (plusz egy fő!), vagy csak szimplán törvénysértők (háromszázezred), esetleg félreértetem fellógatást előíró kormányrendeletet, mert az nem a felakasztást rendeli el, hanem a felfüggesztést.

Valahogy kezdek nem találni más megoldást, mint, hogy végrehajtsam a reám ugyan nem hatályos kormányrendelete és a Nemzeti Együttműködést felfüggesszem, annak érdekében, hogy véleményemet, annak tartalmától, emóciójától függetlenül szemébe mondhassam annak, akinek szántam, legközelebb olyan politikusra fogok szavazni, aki lehet, hogy közreműködik az ország tönkretételében, de ezt legalább meg is mondhatom neki.

Még ha fel is lógatnak érte...!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr22560472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása