CÉLPONTBAN

VILÁGOK HARCA

2019. február 05. 09:36 - Kiss-Dobos László

5_5.jpg

1938. október 30-án Marsról érkező migránsok érkeztek az Egyesült Államokba. Hamar kiderült, hogy a migránsok valójában terroristák, akik a New Jersey állambeli Grover's Millben levő érkezési helyükről tripodjaikkal és csészealjaik fedélzetén lézerfegyvereikkel támadást indítottak az amerikai nagyvárosok, Chicago és New York ellen. Támadásuk során megsemmisítették az útjukba került lakosságot és a Nemzeti Gárda 7000 fős különítményét is.

1_6.jpg

A korabeli sajtó bátor és hősies helytállásának köszönhetően az amerikaiak százezrei élőben értesülhettek az eseményekről. A rádióriporterek életük kockáztatásával szólaltatták meg a marslakók ellen vezényelt katonákat és közvetítették a belügyminiszter szavait.

Állampolgárok! Nem próbálom leplezni a helyzet komolyságát, sem a kormány aggodalmát népünk életének és vagyonának védelmét illetően. Azonban meg akarom értetni Önökkel – magánemberekkel és állami tisztviselőkkel, mindannyiukkal – a nyugodt és talpraesett cselekvés sürgető szükségességét. Szerencsére, ezt a félelmetes ellenséget egy viszonylag kis területen szigeteltük el, és bízhatunk abban, hogy katonai erőink ott is tartják őket. Közben Istenbe vetett hittel mindannyiunknak folytatnunk kell kötelességünk teljesítését úgy, hogy a pusztító ellenség olyan egységes, bátor nemzettel találja magát szembe, amely az ember földi uralma megóvásának szenteli magát. Köszönöm.”

Amerika-szerte százezrek kerültek sokkos állapotba, a nagyvárosokból kifelé vezető utak pedig megteltek a marslakók elől menekülő polgárokkal.

3_7.jpg

A harcok végét az okozta, hogy marsi terrorista migránsokat a földi baktériumok, melyeknek szervezetük nem tudott ellenállni, megtámadták és rövid lefolyású fertőzéseikben elpusztultak. A tragikus események szerencsére csak 55 percig tartottak, mivel a CBS rádióban ennyi ideig tartott Orson Walles rádiójátéka.

6_1.jpg

A kirobbanó tömeghisztéria körülbelül 1,5 millió embert ragadott magával.

war_of_the_worlds.jpg

✽ ✽ ✽

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr514608984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása