CÉLPONTBAN

KÖSZÖNÖM FIDESZ! KÖSZÖNÖM ORBÁN VIKTOR!

2010. október 27. 11:13 - Kiss-Dobos László

A jó erkölcsbe ütköző és általam is felháborítónak tartott végkielégítésekre a visszamenőleges hatállyal kirótt 98%-os adót lehetővé tevő törvényt, mint ahogy az minden 8 általános iskolát végzett ember számára várható volt, az Alkotmány bíróság megsemmisítette.

Ez csak úgy vált lehetségessé, hogy a Fidesz jogi végzettséggel rendelkező politikusainak, nincs meg a 8 általános iskolai végzettsége. Csak is így lehet, hiszen a törvényjavaslat előkészítői, benyújtói és megszavazóinak különben tudni kellett volna, ezt a előre borítékolható eredményt. Ugyanis a visszamenőleges hatály alapvetően sérti a jogbiztonság alkotmányos elvét.

Tehát a megoldás kézenfekvő, végtére is a "cél szentesíti az eszközt", ha a megszerzett 2/3-os többséggel a cél érdekében korlátozzuk az Alkotmánybíróság jogkörét. Ugyanis az Alkotmánybíróság jogbiztonságra való határozata sérti a "jó erkölcs", a "választói akaratot" érvényesítése érdekében tevékenykedő jogalkotó dilettáns munkálkodásának biztonsága elvét.

Köszönöm Fidesz! Köszönöm Orbán Viktor!

1994 és 1998 között a Horn-Kuncze (MSZP-SZDSZ) kormánynak szintén meg volt a maga 2/3-a. Abban az időben, Bokros Lajos költségvetést érintő csomagját az Alkotmánybíróság szó szerint kiherélte. Sajnos Borkossal ugyanezt nem követte el, de ha egyszer ez nem tartozott a jogkörébe, akkor sajnos nincs mit tenni. Mindenesetre a diktatórikusan kommunista Horn és csapata, nem változtatta meg az Alkotmányt, és az Alkotmánybíróság hatáskörét, mint a "demokratikusan" polgári Fidesz.

Köszönöm Fidesz! Köszönöm Orbán Viktor!

De a Machiavellista hatalompolitikai tétel, miszerint a "cél szentesíti az eszközt" összekapcsolása a filozófia tudomány jó erkölcs örök kérdésével érdekes történelmi és társadalmi tanulmányok felelevenítésére nyújt lehetőséget. A marxista Lukács György szerint a "cél szentesíti az eszközt" gondolat jegyében a "szocializmus" kiépítésének útján még a terrormódszerek is elfogadhatóak. (Lukács György: A fehérterror társadalmi hinterlandja ) De a "cél szentesíti az eszközt" jelmondata vezérelte Sztálin, Rákosi, és Kádár politikáját is.

Köszönöm Fidesz! Köszönöm Orbán Viktor!

Elgondolom, ennek a megoldásnak következtében, a költségvetés kérdéskörébe tartozása miatt, visszamenőlegesen meg lehet majd adóztatni a nyugdíjakat, sőt akár el is lehet vonni a nyugdíjakat, kötelezve minden nyugdíjast, hogy fizesse vissza a már folyósított nyugdíjat. Valójában a sztrájkjogot is korlátozni kellene, hiszen mondjuk a pedagógusok, és a további közalkalmazottak munkabére is költségvetési kérdés. De azt is meg lehet majd tenni, hogy ezen túl csak a kis jövedelműek fizessenek adót, a nagyok egyáltalán nem.

A jó erkölcs, sajnos, vagy szerencsére - ki tudja? - nem jogi kérdés. Az én jó erkölcs felfogásom, például nem azonos Csányi Sándor, Demján Sándor, Erdős Ákos, Tolnay Lajos, Gyárfás Tamás, Kapolyi László, Leisztinger Tamás, Nobilis Kristóf, Széles Gábor, stb. jó erkölcs felfogásával. Szerencsére!

A minimálbér 2002-höz (50 000 Ft) mérten 2009-re 71 500 Ft-ra, 43%-kal emelkedett. A létminimum egy fogyasztási egysége számolt értéke (2002-ben 43 108 Ft.) viszont 74%-kal nőt, azaz 2010-re elérte a 75 024 forintot. Vagyis a minimálbérből élőnek a megélhetéséhez minimum hiányzik 3 524 Ft. És akkor nem beszéltem a levonásra került járulékokról (nyugdíj, egészségbiztosító, munkaügyi járulék), melyek tovább csökkentik a megélhetésre maradt jövedelem összegét.

Ha az alkalmazottak átlagjövedelmét nézzük, az 2002-ben 122482 Ft. volt. Ennek a középrétegnek a jövedelme 2009-re 199837 Ft-ra nőtt. Ez 163%. Ha esetükben megélhetésük a létminimum növekménye miatt nem is került veszélybe, mint a minimálbéresek esetlében, de életszínvonaluk nekik is 11%-kal csökkent.

Természetesen a 100 leggazdagabb egyén (a "jó erkölcs" érdekében és a "választói akarat "megvalósításának céljából) 2002-es vagyona kb. 560 milliárd forint 2010-re 1763,5 milliárd forintra, 383%-ra emelkedett.

És lássuk be, az mindannyiunk jó felfogott érdekében csak akkor tud exponenciálisan tovább emelkedni, ha ők is 16%-os egykulcsos adót fognak fizetni.

 





 

Ne legyünk irigyek. Az irigység ugyanis a jó erkölcsbe ütközik. Ez a 100 leggazdagabb ember megérdemli ezt a vagyont. Hiszen nyüzsögnek köztük a két vagy többszörös Kossuth-díjas művészek, a szív és agysebészek, az elemista és egyetemista gyermekünket nevelő, tanító pedagógusok. Azaz a közösség érdekében hasznosan munkálkodók és tevékenykedők. Csak azért nem sorolom fel őket név szerint, mert nem áll módomban telefonkönyvet írni. (sic!)

Az lenne a legjobb, ha a választói akarat megvalósítása érdekében semmiféle adót sem fizetnének. Végtére is ez már részben meg is valósult, hiszen amíg a kisnyugdíjas, vagy az alulfizetett pedagógus, a létfenntartásara tejesen felélt nyugdíjából, béréből 25%-os áfát is fizet, addig a felső tízezer a jövedelméből vásárolt vállalatok, részvények, Seychelle szigeti, bermudai, dubaji cégeik és nyereségei után régóta nem fizetnek áfát, vagy adót.

Köszönöm Fidesz! Köszönöm Orbán Viktor!

Például - és ebben egyetértünk - az MSZP (a Jobbikról már nem is beszélek) sérti a jó erkölcsöt. Tehát a "választói akarat" és a "jó erkölcs" védelmében meg kell változtatni a választói törvényt, és ezentúl a választások alkalmával csak a Fidesz (Hazafias Népfront) jelölhet. Vegyük figyelembe, hogy a jelölés joga nem alapjog, amint azt az Alkotmánybíróság még 2004-ben igen bölcsen kifejtette. Valójában a "választói akaratot" és a "jó erkölcsöt" egy személyben megszemélyesítő Fidesz alatt, Alkotmánybíróságra sem lenne szükség.

Köszönöm Fidesz! Köszönöm Orbán Viktor!

Aztán itt van az új Alkotmány. Ugyan már, miért kellene azt a népfelségnek elfogadni? Nehogy már a birka mondja meg, merre legeljenek, épp elég ha elbégetik magukat a szavazófülke magányában. Bár ha alaposan megfontolom, ha csak a "HazaFideszes Népfront" jelölhet, választásokra (bégetésekre) sincs többé szükség. Arról nem is beszélve a választás (bégetés) pénzbe kerül és ez pedig költségvetési kérdés! Mint ahogy végső soron az is költségvetési kérdés, hogy a Fidesz, vagy az MSZP. kormányoz.

Erről pedig a még hatályos Alkotmány értelmében nem lehet nép(birka)szavazást tartani.

Köszönöm Fidesz! Köszönöm Orbán Viktor!

Gyurcsány pedig új platformot alakít és az új Alkotmányt megerősítő, de biztos, hogy a "választói akarattal" szembemenő népszavazást kezdeményez. Én pedig érthetetlen demokrácia felfogásom okán, kénytelen leszek népszavazás kezdeményezést aláírásommal támogatni, mellyel a Fidesz jóvoltából egy platformra kerültem a jó erkölcsbe ütköző Gyurcsánnyal.

Köszönöm Fidesz! Köszönöm Orbán Viktor!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr882559496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása