CÉLPONTBAN

FELELET

2011. március 23. 09:20 - Kiss-Dobos László

Tegnap és ma barátaimtól, sőt elvbarátaimtól számtalan bírálatot kaptam a Lázár feltámadása című írásomért, fenntartással fogadták, néhány aspektusát határozottan elítélték. Bírálatuk fő kifogása az volt, hogy nem adtam meg a pártnak azt a szerepet, amely megilleti s hatását is főkép hibáival ábrázolom; következménye főhősöm, Lázár János politikai fejlődésének lassúsága.

Természetes, hogy elvbarátaim bírálatát a lehető legnagyobb gondossággal s szeretettel mérlegeltem, és elismerem, hogy ezek a bírálatok helytállók. Ígérem, hogy életem még hátralevő éveiben, ha tökéletlenül is, igyekszem a Párt vezető szerepének helyes ábrázolására törekedni, ezzel is kivéve részem, mint a Párt hű, de egyszerű katonája, a gaz nemzetközi imperializmus elleni küzdelem békeharcából.

Budapest 1954. március 23.

                                                                      Kiss-Dobos László

U.i.: Már azt sem tudom, hogy melyik korban élek. Felmerült bennem, hogy a helyes év talán 2011 lehet, de ebben már nem vagyok biztos.

Az alábbi kép a Szépirodalmi Kiadó, 1954-es kiadású Déry Tibor Felet című regényéből való.

 

Szólj hozzá!
Címkék: lázár jános

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr212764235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása