CÉLPONTBAN

KÓSA LAJOS ALIAS BRÓKER LAJCSI

2018. május 03. 16:29 - Kiss-Dobos László

Mit tudunk:

kosa2.jpg
1. Tudjuk, hogy aláírt egy közjegyző által hitelesített okiratot, amiben elvállalta, hogy 1300 milliárd forint felett tetszése szerint rendelkezhet.
2. Tudjuk, hogy az édesanyjának szintén közjegyzői okirat alapján 800 millió forint ajándék, juttatás, munkadíj lett beígérve.
3. Tudjuk, hogy volt annyi pénz, hogy a közjegyzőt az elvégzett munkája miatt kifizették, ami 200 millió forint kifizetését jelentette.
4. Kósa először azt állította, hogy azt tanácsolta az őt megkereső Szabó Tamásnénak, hogy fektesse állampapírokba, illetve munkahelyteremtő helyi beruházásokba.
5. Kósa később már nem cáfolta a közjegyzői okiratok által bizonyított tényt, hogy nem csak tanácsolta, hanem az 1300 milliárd kizárólagos kezelését is elvállalta.
6. Kósa azzal védekezett, hogy ő is egy csalás áldozata, amely csalásra már 2016-ban rájött, hogy nem is létezik az az 1300 milliárd. Ahogy mondta: „Akkor lezártam magamban, hogy ez szélhámosság, kamu.”
7. Kósa most feljelentést tett, csak arra nem adott választ, hogy ezt miért nem 2016-ban, amikor rájött, hogy „ez egy szélhámosság”?
kozjegyzo02_fit_1240x10000.jpg
Mi az amit még nem tudunk:
1. Lehet, hogy a közjegyzői okiratba foglalással, zsarolhatóvá akarták tenni Kósa Lajost?
2. És, ha igen, akkor ki és mi célból?
3. Lehet, hogy egy pénzmosásba keveredett, akár tudatlanul is Kósa Lajos?
4. Lehet, hogy a pénz mögött az Isis áll?
Ezek viszont súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.
Végezetül is egy miniszter, még ha csak tárca nélküli is, ilyen könnyen csőbe húzható, az nem veti fel az alkalmasságának kérdését? Nem kellene az ország biztonsága érdekében azonnal lemondania, különösen annak fényében, hogy számára Magyarország az első?
Japánban a miniszterelnök felesége abba a gyanúba keveredett, hogy áron alul segített állami földterülethez egy iskolát. Ez a terület, nem lehetett nagyobb 1 hektárnál, de a japán miniszterelnök, Abe Sinzó mégis nyilvánosan kért bocsánatot a japánoktól: „Ez a helyzet megingatta az egész kormányba vetett bizalmat. Kormányfőként felelősnek érzem magam. Szeretnék elnézést kérni minden japántól.”
Orbán Viktor pedig csak annyit mondott. „Kampánylyukból kampányszél fúj!”
No comment!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr6513887628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása