CÉLPONTBAN

EL A KEZEKKEL…!

2018. május 03. 16:40 - Kiss-Dobos László

Ez a felszólítás, melyet fiatal barátom, Vágvölgyi Gergely a 777blog.hu-n megjelent írása címének (El a kezekkel Kásler Miklóstól) és tartalmának választott, bizonyára nem volt véletlen, bár életkoránál fogva nem lehetett tanúja olyan eseményeknek, melyek talán nem is véletlenül ugyanezzel a felszólítással éltek, bizonyítva ezzel a két egymástól látszólag távol levő embertípus azonos gondokozását és mentalitását.

kasler2.jpg
✽ ✽ ✽
Vágvölgyi Gergely azt panaszolja fel, hogy Kásler Miklóst, miután kiderült róla, hogy ő váltja Balogot az EMMI élén, nemtelen támadások érték, de nem politikai alapon, hanem a hite miatt.
Nem vitatva, hogy a hit mindenkinek a legbelsőbb ügye, így Kásler Miklósnak is, de csak addig, amíg erről a hitről nyilvános „tanúságot” nem tesz. Ha pedig nyilvános tanúságot tesz – miként az ő tette –, jogában áll mindenkinek eme hitről nyilvánosan véleményt alkotni.
Nos, mi is az, amit ezek a Vágvölgyi ifjonc által „nemtelen”-nek nevezett támadások alapjául szolgáltak? Hát bíz az nem más, mint egy orvosprofesszor és egyetemi tanár, több tudományos szakmunka szerzője, mint alapvető orvosi hittételt jelentette ki:
Tudniillik a halálos betegségek 70-80%-t a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni.”
kasler3.jpg
Bár ezt a fenti gyógymódot, akár Balog református sebészprofesszor is javallhatta volna, nem akarok azzal előhozakodni, hogy a tanszékvezető egyetemi tanár, Kásler Miklós vajon „Az onkológia alapjai” című 16700 Ft-ért kapható egyetemi tankönyve (Medicina Könyvkiadó, Budapest 2017., 2. javított, bővített kiadás, ISBN: 978 963 226 653 4) miért nem tartalmazza-e a gyógymódok között a mindenki számára ingyen is elérhető 10 parancsolatot. Még azzal sem kérdezném meg, hogy az általa vezetett Országos Onkológiai Intézet, azon tájékoztatása, hogy vajon a „a különböző kezelések”, melyek után, a betegek többsége visszatérhet megszokott életritmusához, tevékenységéhez, a 10 parancsolat alkalmazását jelenti-e.
Csak azt kérdezném meg az Istenfélő és hívő Kásler Miklóstól és fogadatlan prókátorától, Vágvölgyi Gergelytől, hogy mondjuk 1 és 14 év közötti, évenként kb. 300 tumorban megbetegedő gyermek, melyik parancsolatot nem tartotta be a 10 közül? Nem tartotta meg a Sabbathot? Vagy a még beszélni sem tudó tumoros betegségben szenvedő csecsemő talán Isten nevét hiábavalón a szájára vette? Esetleg egy 4-5 éves beteg gyermek megkívánta ovistársa feleségét?
Ha pedig minderre az lenne a válasz, hogy ez az Örökkévaló Isten (יהוה) az apák vétkét bünteti a fiakon harmad- és negyedízig (2 Mózes 20:5), nos, erre én azt mondom, nekem ilyen bosszúálló isten és parancsolata nem kell.
✽ ✽ ✽
Végül itt térnék vissza az első bekezdésbe foglaltakhoz. Az 1966-os Budapesti Nemzetközi Vásár ideje alatt ultra radikális baloldali fiatalok tüntetést szerveztek az amerikai pavilon elé. Az akció alatt röpcédulákon és falragaszokon hirdették jelszavaikat:
„El a kezekkel Vietnamtól!”
bekes_megyei_nepujsag_19670709.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr1713887644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása