CÉLPONTBAN

KOMÁMASSZONY, HOL A LÓVÉ?

2019. július 07. 09:50 - Kiss-Dobos László

Itt található

Az országgyűlési képviselők tevékenységüket a köz érdekében végzik” – mondja ki az Alkotmány 20. § (2) bekezdése. És ezt a mondatot jól jegyezzük meg, még akkor is, ha tökéletesen semmi ér­telme sincs. Ugyanis ki mondja meg, mi a köz érdeke? A hatalomban levők, még akkor is azt állítják, hogy a köz érdekében cselekszik mindazt, ami esetleg akaratlanul, avagy szándékosan a köz érdeke ellen való. Mint ahogy semmi értelme sincs az Alkotmány azon ren­delkezésének sem, hogy mindenki köteles jövedelmi és vagyoni vi­szonyainak megfelelően a közterhekhez hozzájárulni.

Most, amikor pedig kiderült, hogy a gazdaság dübörgése nem volt más, mint egy haldokló halk sóhaja, viszont a feketétől a szürkéig terjedő gazdasági árnyalatok széles skálája tovább tobzódik – mond­hatnánk: dübörög –, vizsgáljuk meg közelebbről, miként valósul meg kicsinyke országunkban, a fent idézett, két fennköltnek tűnő alkotmá­nyos mondat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr1614929972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása