CÉLPONTBAN

MÁTYÁS (RÁKOSI) APJA

2017. december 21. 07:32 - Kiss-Dobos László

Bayeres

Zsoltika

Levelét megirta;

Szerelmes

Könnyével

Azt is telesirta.

 

Kezdhetné szegény Arany János híres versét e sorokkal, ha manapság, így a 21. század elején írta volna meg. Ugyanis korunk fénylőelméjű publicistája, a simaszavú Bayerocska alkalmi levelet írt a Magyar Idők magát konzervnek nevező Goj Dics-féle, a kormánytól nem messze szálló lapjában.

 

mi_2017_12_21_1.JPG

 

Hogy miért sír szerelmes könnyeket fentnevezett levélíró? Hát azért, mert bár az olyanokból, mint ő abból van neki a legtöbb, de még kellene vagy kettő. Bevallom nem értem, hiszen az ökörséget számainak gyarapításával lehet növelni (hat ökör), de a f@szságot nem! Elég nagy abban, csakúgy egymagában ő!

 

Mivel a Magyar Időket csak úgy szabad olvasni, hogy mi van a soros között, megállapíthatjuk, hogy fent nevezett levélírónk fehér színtől fénylő szürkeállománya most az egyszer a soros között, elszólta magát, amikor levelét azzal az önmeghatározó fordulattal zárta, hogy

 

„Ölel régi barátod: a baloldali értelmiségi

 

mi_2017_12_21_2.JPG

 

P. s. Bár az „értelmiségi” némi túlzásnak tetszik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr5613515675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása