CÉLPONTBAN

NEMZETI KONZULTÁCIÓ

2017. november 30. 08:38 - Kiss-Dobos László

A 8. KÉRDÉS

1_2.jpg

Nem tudom szeressem vagy ne szeressem ezeket a tudatlan és bugyuta címkézéseket, mint ez a „liberális” és „baloldali” (egybegyúrva: „ballib”)?

Vegyük a baloldaliságot. Ez valójában onnan származik, hogy a parlamentben a patkóban az ellenzék a baloldalon foglalt helyet. Híres baloldaliak voltak anno Kossuth Ferenc, Apponyi Albert gróf, Zichy Jenő gróf, Bethlen István gróf.

A mai politikai eszmerendszerben a baloldaliság szociális gondolkodást jelent. Amit aztán vagy megvalósít vagy nem, a magát baloldalinak tartó, nevező párt, de ez már egy másik kérdés. Az első szocialista, szociális gondolkodású személy Jézus Krisztus volt, aki csodatétel által, de jóllakatta a szegényeket (kenyérszaporítás), elítélte kufárokat (korbáccsal verte ki őket), és kitiltotta a gazdagokat a mennyországból (teve és a tű foka). Vagyis a magát keresztényinek mondó ember, ha elítéli a baloldaliságot, a szociális eszmeiséget tudathasadásos állapotban leledzik, mivel elítéli a saját hitét is. A harácsoló, vagyonszerző ember, mint Bill Gates, és aki nála is tehetségesebb a vagyongyarapítás terén, eleve nem is lehet keresztény.

Jézus kenyeret szaporított, hogy jóllakassa a szegényeket, mások pedig vagyont gyarapítanak, mert nem tudják jóllakatni magukat! Ez persze felveti a mai eszmei vezetőnk keresztényi magatartásának kérdését is, mivel hagyja, eltűri, sőt talán még támogatja is, ahelyett, hogy korbáccsal verné ki a templomból őket.

Ami pedig a liberális címkét illeti, elsőként Orbán Viktort szeretném idézni. „A populizmus élő klasszikusai szájában a »liberális« szó káromkodás, szitok.” (Idézi Debreczeni József: Egyetértésben Orbánnal, Népszabadság, 2006. február 21.)

Mindenesetre ennek a liberálisnak az ellentéteként szokták használni a konzervatív címkét. A két politikai eszmerendszer közül az utóbbi jellemzői: maradi, régimódi, érték megőrző, ellenséges az újdonságokkal szemben. Az első pedig az egyén szabadságát jelöli meg, mint a legfontosabb politikai célt. Hires magyar liberálisok (magyarul szabadelvűek) voltak például Kossuth Lajos és Deák Ferenc.

Bár mi magunk itt Európában és Magyarországon, ha nem is vagyunk híresek, de mind liberálisok vagyunk. A vallási liberalizmusunk már 1568 óta létezik, amikor a tordai országgyűlésen, elsőként Európában nálunk hirdették ki a vallásszabadságot. De liberálisok vagyunk a gyengébb és a szebbik nemmel is. Nemcsak tanulni, munkát vállalni hagyjuk őket, de még szórakozni is el engedjük és még miniszoknyát, forró nadrágot is  hagyjuk viselni őket!

A sors és a politika fintora, hogy miközben mi konzervatívok szidjuk a liberálisokat és a liberalizmust, mert ezzel a szidalmazással igyekszünk megvédeni a liberális értékeket a konzervatív iszlámmal szemben, addig a liberális Soros György a migráció támogatásával akarja rászabadítja a liberalizmusra az, azt eltipró konzervativizmust!

3_4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr8013405437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása