CÉLPONTBAN

A PUZSÉR

2019. július 16. 07:26 - Kiss-Dobos László

Nem tudom más hogy van ezekkel a mai tévés személyiségekkel, de én, talán koromnál fogva is, csak azt tudom mondani egyikük sem egy Vitray András. Javarészt még beszélni sem igen tudnak, mint például Puzsér Róbert, aki mondandóját, hosszú és felesleges szünetekkel szakítja meg, izgatott beszédmodora, mintha valamiféle személyiség zavaról tanúskodna.

puzser.jpg

De most nem ez a téma magja, hanem az, hogy Puzsér, aki az utóbbi időben rendszeresen hazudozással vádolja Facebook posztjaiban Karácsony Gergelyt, június 26-i posztjában azt állította, hogy ő, első Puzsér Róbert mindent megpróbált „hogy teljes ellenzéki együttműködés jöjjön létre, és októberben egy jelölt álljon szemben Tarlós Istvánnal. Pozíciót nem kértem se magamnak, se másnak”.

2019_06_26_mindent.JPG

Nos, nézzük a tényeket!

✽ ✽ ✽

2018 októberében bejelentette, hogy indul a főpolgármesterség megszerzéséért, amiben az LMP és a Jobbik is támogatta. Hogy Tarlós legyőzhető legyen az ellenzéki erők, úgy vélték, egy kihívó mögé kell mindenkinek felsorakozni, ezért tartottak egy „előválasztást”, hogy ezen válasszák ki azt, akit majd mindenki saját pártszimpátiájától függetlenül támogat.

Az előválasztáson, amelyen Karácsony és Horváth Csaba indult, ő nem vett részt. Talán méltatlannak érezte, hogy az őt támogatókat általa vereség érje. Speciel, személye miatt hirdettek egy második előválasztást, ahol az előválasztás nyertesével mérettette volna meg magát, de közben új jelöltek is akadtak, a DK támogatta Kálmán Olga és a Momentum által támogatott Kerpel-Fronius Gábor is benevezett.

Puzsér, aki kimaradt az általa szerkesztett „tíz leghitványabb televíziós műsorvezető”-t bemutató sorozatból – természetesen nem azért, mert önmagával szemben nem lenne kritikai érzéke, hanem csak is azért, mert nem akart szerénytelennek látszani és ezért önmagát a futottak még 11. helyére sorolta – ismét megfutamodott. Ehhez a megfutamodáshoz természetesen politikai ideológiákat gyártott, pedig szerintem az ok csak az volt, hogy a közvélemény kutatások alapján – már amennyiben ezek pontosak – igencsak sereghajtó volt a budapestiek esetében. A felmérés szerint Tarlóst 44, Karácsonyt 38, Puzsért 5% támogatta.

Valaha Puzsér Karácsonnyal jó viszonyt ápolt. Karácsony szerint kapcsolatukat az rontotta meg, hogy Puzsér Karácsonyt és nem Tarlóst tekintette ellenfelének. Mire Puzsér azzal vádolta meg Karácsonyt, hogy hamisan interpretálta korábban elmondott szavait. Pedig a valóság tényleg ez, hiszen Puzsérnek először Karácsonyt kellett volna legyőznie, hogy Tarlós kihívója legyen. De nem győzte le! Viszont nem is veszett, mivel kibújt a megmérettetés alól.

Azóta a partvonalon kívülről kiabál be, elsődlegesen Karácsonyt szapulva, a teljesen elfogult kormányközeli Pesti Srácok rendre le is hozza Karácsonnyal szembeni kiszólásait. Maga Tarlós pedig ilyeneket mond róla: „Puzsér sem mondott akkora dőreségeket, mint Karácsony.”

Valójában akár érdektelen is lehetne Puzsér, bár csak a tizenegyedik a tíz leghitványabb televíziós műsorvezető között, mégis ki tudja miért, hatalmas Facebook tábora van. A kedvelések alapján Puzsért 130-140 ezeren, miközben Bayert a fideszesek favoritját csak 25-26, Fábry Sándort pedig csak 2200 kedvelik. Ugyan nem mondta ki, de azt érezteti, októberben elindulhat a főpolgármesteri tisztségért, hiszen ilyen kedvelési bázissal, a jelöltséghez szükséges 5000 támogatást nem nehéz összegyűjteni.

✽ ✽ ✽

Július 14-én kelt bejegyzésében azonban már nem csak fő ellenfelét, Karácsony Gergelyt szidalmazta, hanem az ő véleményével más véleményt megfogalmazókat is:

Amint facebook-oldalamon a tiszta kezű és határozott szocialista reménység, Karácsony Gergely szóba kerül, egy horda rendszeresen megjelenik, s tagjai tömött sorokban üvöltik, hogy miért mindig a szegény Gergőt bántom. Miért nem a Tarlósat? Biztos azért, mert a FideSS pénzel.”

Hát ez a „horda” becsmérlő kifejezés volt az, ami nálam kiborította a bilit. Igaz, volt hogy hozzászóltam Puzsér úr Facebook memoár-irodalmához, és nem emlékszem, hogy egyszer is azt vetettem volna a szemére, hogy miért bántja Karácsonyt, és miért nem bántja Tartóst. Ettől még meglehet, hogy én is csak egy hordatag vagyok a szemében. Ám legyen!

✽ ✽ ✽

 2018-as választásokon, Budapesten az egyéni 18 választókerületben, tehát személyekre leadott szavazatok alapján a Fidesz jelöltek az alábbi választói kerületekben győztek. Az ellenzéki pártok közül csak a nagyobbakat vettem figyelembe, mint Jobbik, LMP, MSZP, DK, EGYÜTT. A kis és csak a vizet zavaró pártokat, amelyek pár szavazattól pár százig vittek el szavazatokat nem, bár ezek összessége is lehetett egy-két ezer kidobott szavazat.

Körzet: 1. helyezett: 2. helyezett: Összes ellenzéki:
2-es Fidesz: 23 403 DK: 22 494 29 130
3-as Fidesz: 23 173 DK: 21 176 28 105
4-es Fidesz: 24 208 DK: 21 496 30 929
6-os Fidesz: 18 818 DK: 14 947 24 984
13-as Fidesz: 23 328 Együtt: 22 245 31 379
14-es Fidesz: 23 784 MSZP: 21 512 31 874


Látható, hogy egy jelölt esetében a Fidesz labdába sem tudott volna rúgni. Tehát teljesen mellékes, hogy nem szeretem Karácsonyt és gyűlölöm Gyurcsányt, a jelenlegi legnagyobb ellenség – igen az, mert alkotmányos jogainkban korlátozott, az általa kreált az Alaptörvényében és at is tudom, hogy sokaknak ez a realitás nem számít, nekik elég az irreális migráció elleni harc –, nekem egy a célom a vesztés érzésével pofont adni a Fidesznek és Orbán Viktornak. Ha pedig sikerül egyszer leváltani őt, ráérek azon filózni, hogy szabaduljak meg attól, akit hatalomba segítettem.

✽ ✽ ✽

Puzsér viszont, aki mindent meg tett, hogy teljes ellenzéki együttműködés jöjjön létre, és októberben egy jelölt álljon szemben Tarlós Istvánnal”, ebben a mai bálteremben, ahol politikáról, paripákról, pipákról, a drágaságról beszélgetnek, mint hajdanán egy sértődött vénszűz, Dorottya, mert neki nem jutott kérő, bosszút forralt Carnevál és az ifjak ellen és fellázítva sokakat el akarja fogni Carnevált, harcot hirdet Hymen matrikulájáért, hogy abba bizony az ő nevét is, Puzsér Dorottyáét is bejegyezzék. Pártában, de pártatlan maradva azt hiszi, hogy csoda történik és a Gráciák őt is Opor megszerzéséhez segítik.

De nem!

Legfeljebb elvitt szavazataival tovább élteti Tarlóst, és újabb győzelemhez segíti Orbánt.

Belátom, nem tudom meggyőzni sértődött Puzsér Dorottyámat, de októberben, a választások után és leszek az első, aki mind az ő vesztését, mind Tarlós és Orbán nyerését az orra alá fogom dörgölni.

dorottya3.jpg

Meglehet, hogy ez ideig még nem sorolt be a hordatagok közé, most azonban már nem lehet semmi kétségem felőle!

✽ ✽ ✽

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr6914948546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.04. 13:30:44

vallásos, siffer és vonát szereti, nem látja hogy fidesz pénzeli őket, nem hajlandó keményeket se kérdezni őket, a simicska tévéjben megfertőzték a fejét gondolom, de sokkal több más hibája alig van, még mindig elképesztően vág néha az agya élőben, és most már többségében jókat mond.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.04. 13:38:39

karácsonyt meg felesleges éltetni, nem oszt nem szorosz hogy fidesz vagy mszp van kormányon, egy mosolyós, kisfiús arcú szolga
süti beállítások módosítása