CÉLPONTBAN

EGY KILOMÉTER 1000 GRAMM

2017. május 06. 07:48 - Kiss-Dobos László

avagy a liberális mértékegységek

Nem szívesen bántom a pedagógusokat, mert tudom, hogy nehéz és nem kellően megfizetett a munkájuk. Azért tudom, mert édesanyám is pedagógus volt. Ez viszont nem jelentheti azt, hogyha indokolt, a gyerekek védelmében nem merjek ítéletet mondani felettük.

A képen látható feladat készítőjéről sajnos nem tudok semmit, lévén ez egy belső iskolai dolgozatból való. Amit tudni kell, a feladatot 3. osztályos (9 éves) gyerekem kapta.

3a.JPG

Az egy dolog, hogy a diplomás szerkesztő, aki pénzt vett fel munkájáért nem tudja, hogy hány éves a kapitány, de hogy azt még a Hendrik Antoon Lorentz transzformációs egyenletével sem tudtam kiszámolni az csak megerősített abban a hitemben, hogy a mai kismagyar oktatást ellepték a bezárt Elmegyógyintézet köz- és gyerekveszélyes ápoltjai.

Ezek után nem meglepő, hogy csak is a feladatot, annak megoldhatatlansága miatt meg nem oldó gyerek kaphat rossz (0) jegyet.

Vajon honnan kéne tudnia valakinek, hogy a kilométert kell kilogrammra javítani és nem a grammot literre?

Tessék mondani, szólhatok magamban egy-két rossz szót az ilyen pedagógusról?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr5512484527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása